Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) ir izstrādājis testu, lai skolēniem palīdzētu izdarīt izvēli par piemērotāko mācību virzienu pēc 9. klases.

ZRKAC karjeras konsultante Līga Damberga stāsta: “Ikdienas praksē, konsultējot jauniešus par karjeras iespējām un profesijas izvēli, esmu novērojusi, ka jaunajai paaudzei dominējošā ir vizuālā uztvere. Tāpēc papildus esošajiem testiem esmu izveidojusi karjeras testu, kurš sastāv tikai no vizuāla rakstura informācijas.”

Testā ir ietverti pieci populārākie mācību virzieni – dabaszinības, inženierzinātnes, valodas un sociālās zinības, matemātika un IT, māksla un dizains. Tas veidots, balstoties uz profesionālās virzības noteikšanu, darba vidi un interesēm. Tests parāda tikai interesējošo jomu. Lai pārliecinātos par savas izvēles pamatotību, iesakām aizpildīt vēl citus karjeras testus, kā arī izmantot iespēju un pieteikties konsultācijai.

Bezmaksas karjeras konsultācijas piedāvā arī ZRKAC. Pieteikšanās un informācija, rakstot: liga.damberga@zrkac.jelgava.lv.

Tests "Kādu mācību virzienu izvēlēties pēc 9. klases?" pieejams ŠEIT.