Nav noslēpums, ka bērniem garšo našķi, bet bieži vien veikalā nopērkamajos ir pārāk augsts cukura līmenis. Ko darīt, ja kārojas apēst ko garšīgu, bet vienlaikus, lai tas būtu ne ļoti salds un dabisks. Tad ir jāgatavo veslīgi našķi.

Mācot bērniem pašiem pagatavot ko veselīgu un gardu, būs vairāki ieguvumi. Bērniem, darbojoties virtuvē, tiek attīstītas vairākas prasmes, gan motorās - attīstīti muskuļi, jo lietas ir jāsatver, jāpārvieto, valoda un sadarbības prasmes, jo ir jāvienojas par to, kurš ko darīs, parasti sarunājot to, kā arī kognitīvās prasmes, kas saistītas ar izziņu un atmiņu.

Pozitīvi ir arī tas, ka bērns tādā veidā ne vien attīsta vairākas prasmes, bet vienlaikus veido un nostiprina priekšstatu par to, ka veselīgs var būt arī garšīgs, lai arī nākotnē ēstu veselīgu un sabalansētu uzturu.

Prezentācijā apkopotas receptes konfekšu, smūtija, musli batoniņa, musa un biezpiena sieriņa pagatavošanai. Materiāls pieejams šeit.

Prezentāciju sagatavojusi:
Līva Lapiņa, ZRKAC TN nodaļas galvenā speciāliste
Foto: Pixabay.com